Lončar :Država će pomoći oporavak RH Centra Zlatar (video)

ZLATAR-Zahvaljujući naporima lokalne samouprave RH Centar Zlatar ponovo radi od aprila ove godine i u ovom trenutku je sve spremno da se u ovoj ustanovi zbrine najmanje 10 pacijenata,izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar posle obilaska bivše Specijalne bolnice za prevenciju i lečenje kardiovaskularnih bolesti na Zlataru.

 “Potencijali ove ustanove koja nije radila 3 i po  godine su očuvani,a država će u narednom periodu obezbediti dozvole i ostale pravne procedure ,kako bi ova zdravstvena ustanova mogla da počne sa pružanjem usluga lečenja”,rekao je Lončar.

 Ministar zdravlja istakao je da je Nova Varoš jedna od retkih lokalnih samouprava koje od države ne traže novac,već samo podršku da rade,ulažu i otvaraju nova radna mesta.

 “U Specijalnoj bolnici na Zlataru radilo je 120 ljudi,od kojih je trenutno na posao vraćeno 34 radnika.Nadam se da je ova Vlada prepoznala važnost ovakvih centara za razvoj lokalnih samouprava i da ćemo imati onu podršku koju nismo imali od prethodne vlasti,zbog čijeg nemara je RH Centar Zlatar ugašen”,istakao je predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović.

 Opština Nova Varoš uzela je od 1.aprila pod zakup ovaj objekat od Fonda PIO ,a po rečima Paunovića,od kada je centar počeo sa radom već postoji interesovanje strateških partnera da ulažu i posluju na Zlataru.

U poseti nekadašnjoj Specijalnoj bolnici Zlatar danas je pored ministra zdravlja Zlatibora Lončara bio i ministar pravde Nikola Selaković,koji je takođe učestvovao u razgovorima o daljim strateškim planovima za ponovno pokretanje rada RH Centra Zlatar.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.