Litvanac osvojio Jadovnički ultramaraton

PRIJEPOLJE – Konstantin Biktimirovs iz Litvanije pobednik je trke na najdužoj stazi Jadovničkog ultramaratona. Drugi kroz cilj na platou Doma kulture prošao je Duško Momić, dok su treće mesto podelili Živko Tomić i Aleksandar MarkovićU konkurenciji dama, na stazi dugoj 73 kilometra najbrža je bila Žudana Djokić, a za njom su na cilj stigle Kristina Radović i Sandra Trojanović.

U muškoj kategoriji iznad 45 godina starosti najbrži je bio Raymond Hallai, a kod žena prva je bila Vera Velimirović.

Pobednik trke na 53 kilometara je Dušan Bazić, a najbolja seniorka je Miluša Bošković iz Crne Gore. U kategoriji preko 45 godina kod muškaraca prvi je Milan Bijelić, a kod žena je pobedila Milena Kunej.

Pobednik trke od 22 kilometra je Antonije Kijanović iz Prijepolja. U konkurenciji seniorki najbrža je bila Tatjana Jovanović. Kod muškaraca, na istoj deonici, preko 45 godina najbolji su bili Igor Simić i Aleksandra Todorović.

Peti Jadovnički ultramaraton okupio je poroteklog vikenda ukupno 209 trakača iz 10 zemalja, koji su trčali na tri staze po izuzetno teškim vremenskim uslovima za ovo doba godine.

Organizatori manifestacije, kao i prethodnih godina bili su Klub ekstremnih sportova Fijulj, Udruženje gradjana Jadovnik u saradnji sa Skyrunning asocijacijom Srbije.

PP Media

You may also like...