Legende srpskog fudbala pokazale humanost i majstorije u Užicu (VIDEO)

UŽICE – Humanitarna fudbalska utakmica “Asovi za decu” odigrana je u Užicu sa ciljem da se pomogne pri kupovini najmodernijeg ultrazvučnog aparata sa dve sonde za regionalni Centar za veštačku i vantelesnu oplodnju, koji će uskoro biti otvoren pri Opštoj bolnici u Užicu.

Jaka kiša nije sprečila velikane fudbala, koje su predvodili Radovan Ćurčić i Milovan Rajevac, da pred oko 1.500 Užičana izađu na teren i da pokažu humanost i odigraju revijalnu utakmicu koja je završena rezultatom 6:6.

Foto: Dragan Karadarević

Osim Ljubinka Drulovića, Damira Kahrimana, Filipa Kasalice, Zorana Njeguša, Hajrudina Rovčanina i drugih, u Užicu su igrali glumac Nenad Okanović i fri stajl fudbaler Nikola Milošević, a početni udarac je izveo automobilista Milovan Mikica Vesnić.

„Ovo je još jedan lep događaj kome sam se rado odazvao, a i pre sedam meseci bio sam u Užicu kao učesnik sličnog događaja na poziv humanitarca Jovan Simića. Drago mi je što se veliki broj bivših igrača odazvalo ovoj utakmici. Nadam se da ćemo skupiti potreban novac“ rekao je Ćurčić.

„Bila mi je čast da budem deo ove ekipe i da pomognem užičkoj bolnici, a rezultat nije važan, jer svi smo pobednici“ izjavio je Milovan Rajevac.

Foto: Dragan Karadarević

Da nije bilo jake kiše, zbog čega je utakmica kasnila, gradski stadion bi bio sigurno pun, što bi omogućilo da se prikupi najveći deo od 15.000 evra, koliko je potrebno za kupovinu sonde. Ipak, za tu akciju, aktiviran je humanitarni SMS broj 3331 za sve operatere, na koji je potrebno poslati bilo koji karakter za donaciju od 100 dinara, a toj akciji mogu da se pridruže i preduzeća.

Utamica u Užicu je nastavak prošlogodišnjeg fudbalskog spektakla pod istim nazivoim kada je u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije i NURDOR-a, na stadionu Partizana prikupljeno više od 120.000 evra za izgradnju kliničkog odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu.

 

You may also like...