Krenuli vozovi na Barskoj pruzi (VIDEO)

UŽICE – Železničko preduzeće „Srbija voz“ od  četvrtka je povećalo broj redovnih polazaka putničkih vozova u unutrašnjem saobraćaju, pa su krenuli i vozovi na Barskoj pruzi od Beograda do Prijepolja, što je za putnike na ovoj relaciji veoma važno zbog zastoja izazvanih radovima na magistralama.

Prvi dani kako su krenuli vozovi na Barskoj pruzi od Beograda do granice sa Crnom Gorom i obratno, a na šalterima već redovi. Prve karte za Beograd kupljene su skoro dva meseca nakon obustave saobraćaja zbog vanrednog stanja.

„Baš sam se obradovala vozovima, brzi su, na vreme, nema vrućine i nema zastoja na putevima kojih sada ima zbog radova. Lakše je putovati vozom“, priča jedna od putnica.

Za sada je uveden jedan polazak na relaciji Beograd Centar – Užice – Beograd Centar i dva polaska Beograd Centar – Prijepolje Teretna – Beograd Centar. Sprovode se sve preporučene mere zaštite.

„Sva vozna sredstva su obeležena, putevi prolaza, vrata na koja se ulazi i izlazi, sprovode se sve mere dezinfekcije, koje smo sprovodili i ranije. Lična zaštitna sredstva u obavezi su da koriste i putnici i zaposleni u „Srbija vozu“, kondukteri i mašinovođe“, kaže Željko Špijunović iz „Srbija Voza“.

Iz Srbija voza kažu da će zavisno od broja putnika i ublažavanja mera biti vraćeni svi vozovi na ovoj pruzi.

 „To je još jedan par vozova na relaciji Beograd Centar – Užice i Beograd Centar – Prijepolje Teretna“, dodaje Špijunović.

Vozovi ka Crnoj Gori biće uspostavljeni kada se otvore granice.

Inače, prvi voz koji je stigao na užičku stanicu nakon vanrednog stanja je voz iz Kraljeva 4. maja, a uvedena su i tri para vozova od Kraljeva do Požege, dok je četvrti par uveden 14. maja.

Vanredno stanje omelo je i vozove koji su u službi turizma: Nostalgiju na Šarganskoj osmici i Plavi voz koji je počeo prošle godine da vozi turiste od Beograda do Užica. Ugostiteljski objekti u Mokroj Gori su počeli da rade, a voz Nostalgija je spreman da, kako se nadaju u „Srbija vozu“, krene već krajem maja. Takođe, nadaju se da će i veliki broj polazaka Plavog voza koji je otkazan u maju, biti uskoro nadoknađen.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.