Kosjerić u vanrednom stanju

KOSJERIĆ – U Kosjeriću do sada nije registrovan ni jedan slučaj koronavirusa, a 57 lica se nalazi u samoizolaciji, dok se sve mere koje je donela Vlada Republike Srbije uredno sprovode i nije evidentirano kršenje policijskog časa, kao ni kršenja mere samoizolacije, navodi se u saopštenju predsednika opštine Kosjerić Žarka Đokića.

Preko KJP „Elan“ vršena je dezinfekcija ulica i prostora oko Doma zdravlja, a čim vreme dozvoli, vršiće se ponovna dezinfekcija. Takođe, nabavljena su sredstva i oprema za dezinfekciju zgrada.

Organizovana su svakodnevna dežurstva službenika opštine, javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Kosjerić, a dostupni su telefoni na koje građani mogu bliže informisati o koronavirusu 064/8577507 i 064/8577519.

Formiran je tim volontera koji svakodnevno radi dostavu lekova i namirnica sugrađanima starijim od 65 godina koji se prijave za ovu uslugu na broj telefona 060/8256376 i 064/0019131.

Centar za socijalni rad Kosjerić svakodnevno brine o potrebama svojih korisnika, a nekoliko marketa radi nedeljom od 4 do 7 časova za starije od 65 godina.

„Ono što je neophodno u periodu koji nam predstoji, jeste da, kao i do sada, budemo disciplinovani i savesni građani i da poštujemo mere Vlade Republike Srbije kako bismo što pre pobedili ovaj opaki virus#, dodaje se u saopštenju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.