Korona komplikuje život na granici Srbije i BiH

PRIBOJ, BAJINA BAŠTA – Odluka Vlade Srbije iz druge polovine aprila ove godine, kojom se omogućava nesmetan prelazak granice za ljude koji žive u pograničnim područjima, a koji rade ili imaju zemlju sa druge strane granice, još uvek nije počela da se primenjuje na graničnom prelazu Uvac, jer je potrebno da se izvrši usaglašavanje sa nadležnima u Bosni i Hercegovini (BiH).

Granični prelaz Uvac

Primenom ove odluke umnogome bi se olakšao život meštana, koji žive na oko dve trećine opštine Priboj, a da bi došli do centra grada moraju preći četiri granična punkta, dva u Srbiji, dva u BiH.

Pandemija korona virusa posebno je otežala život građanima Mesne zajednice Sastavci u Priboju i stanovnicima okolnih mesnih zajednica Sjeverin, Strmac, Krajčinovići, Zabranica i Bučje, a u sličnoj situaciji su i građani enklave Međurečje, koja je deo teritorije BiH, a sa svih strana je omeđena Srbijom.

Problem imaju i poljoprivrednici koji žive na teritoriji opštine Bajina Bašta a imaju obradivu zemlju na levoj obali reke Drine, njih oko 300.

Kako bi pokušali da iznadju rešenje predsednici opština Bajine Bašte i Srebrenice uputili su dopis ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću u nadi da će se rešiti problem poljoprivrednika koji obradjuju zemlju u BiH. 

RSE, ZooMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.