„Kikini dani“ od simbolične do manifestacije simbola (VIDEO)

UŽICE – Završno veče manifestacije „Kikini dani“ koju organizuje Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga iz Užica u znak sećanja na Tijanu Petrović Kiku (1985 – 2013), dugogodišnju portparolku tog udruženja i aktivistkinju u borbi za prava osoba sa invaliditetom  održano je u Gradskom kulturnom centru Užice. Uručene su nagrade pobednicima novinarskog i literarnog konkursa .

Sveukupni pobednik novinarskog konkursa „Cvet jednakosti“, koji već petu godinu dodeljuje Udruženje distrofičara Užice, je Zorica Savić dopisnik TV Prve kojoj je pripala i nagrada za najbolji prilog u elektronskim medijima o čačanskom paraolimpijcu Lazaru Filipoviću.

U kategoriji online medija nagrada je dodeljena Sonji Urošević koja piše za niški portal „Megafon“, a čiji tekst se odnosi na angažovanje osoba sa invaliditetom u kreativnom stvaralaštvu.

 

Prva nagrada na literarnom konkursu pripala je Nikoli Milovanović iz Užičke gimnazije, druga Ani Vlasonjić iz Medicinske škole, a treća Jasni Kozici, takođe iz Medicinske škole.

Specijalno priznanje „Cvet jednakosti“ pripalo je ove godine prvoj predsednici i osnivaču Udruženja cerebralne i dečije paralize Vujani Ilić.

„Kikini dani“ su od jedne simbolične manifestacije,koja je imala konotaciju osoba sa invaliditetom i invaliditeta kao fenomena i aktivizma,postala manifestacija simbol,koja je uvela neke novine i inovacije vezane za osobe sa invaliditetom,koje nisu bile karakteristične za lokalnu sredinu.Ova manifestacija je sa svojim novinarskim i literarnim konkursom od simbolične postala manifestacija simbol i to je naš najveći uspeh u proteklih pet godina“ ,izjavio je PR Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga Čedomir Cicović.

 

 

 

 

 

You may also like...