Jelka od starih sanki, kanti i ofingera (VIDEO)

BAJINA BAŠTA – Olgica Petrović iz Bajine Bašte napravila je jednu neobičnu jelku koju je ukrasila materijalima spremnim za recikliranje za čiju su kreativnu pripremu korišćeni ofingeri, kante, sanke, bicikle i gume.

Olgici je cilj da pokaže ljudima kako predmete koje koriste svaki dan mogu da upotrebe na više načina.

„Ceo novogodišnji program može da se napravi od stvari koje već imate u kući, samo ih isečete, obojite drugačije, date mu drugi oblik“, kaže Petrović.

Ovo je treća godina kako pravi jelku od reciklabilnog materijala, a ukrasi koji su se koristili ove zime biće upotrebljeni i naredne godine.

„Grane moramo odneti na kompostanu jer se raspadaju, a ostali elementi se čuvaju u našem magacinu pa ćemo ih sledeći put kombinovati na drugačiji način da se ne primeti da je već viđeno“, objašnjava ona.

Ljudi imaju različita mišljenja o ovoj jelci, a najbolje reaguju deca.

„Njima treba skrenuti pažnju na recikliranje. Treba im objasniti da jednu stvar mogu koristiti opet i na različit način“, rekla je Petrović.

Ona ističe da je lako potrošiti mnogo novca na ukrase, ali da je za nju veći izazov stvoriti nešto novo i kreativno sa jasnom porukom, a da pritom ne košta.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.