Jednokratna pomoć korisnicima RF PIO

SRBIJA – Penzije i druga prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja biće isplaćivana jednom mesečno, a korisnici penzija, korisnici privremene naknade i invalidna deca dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 4.000 dinara, usvojeno je danas na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na sednici Vlade Republike Srbije.

Isplata penzije i drugih prava odjednom za ceo mesec počeće od isplate za mart 2020. godine.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje izvršiće jednokratnu isplatu korisnicima penzija, korisnicima privremene naknade – invalidima rata druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, koji su ostvarili pravo zaključno sa 25. martom 2020. godine u iznosu od 4.000 dinara, a kojima će rešenja biti doneta nakon tog datuma.

„Briga o penzionerima mora da bude na visokom nivou, zato ćemo u narednom periodu nastaviti da se trudimo istim intenzitetom. Želimo da im, u ovim teškim uslovima, obezbedimo što bolje uslove za život i nivo zaštite na najvišem nivou, jer zdravlje naših građana nam je svima na prvom mestu “, rekao je ministar Zoran Đorđević.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.