Izvinjenje MUP-a zbog traženja spiskova školama u Užicu i Kikindi

UŽICE – Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je izvinjenje zbog, kako kažu, neprimerenog dopisa koji su policijske uprave Užica i Kikinde dostavile tamošnjim školama, a u kojima je traženo dostavljanje spiskova „problematične i asocijalne dece“.

Državni sekretar Željko Brkić istakao je da je dopis motivisan dobrim namerama, ali i da je nesmotreno definisan, zbog čega se izvinio građanima. Takođe, dodao je da su ove dve policijske uprave na osnovu samostalnih inicijativa, bez naloga MUP-a. Ukazao je na to da su ove dve policijske uprave napravile propust, jer su tražile dostavljanje podataka za koje MUP nema ovlašćenja da ih pribavlja.

„Nikakav nalog nije došao od MUP-a. Tekst je motivisan dobrim namerama i željom policijskih službenika da se uradi sve kako bi se bezbednost učenika i nastavnika podigla na viši nivo. Želim da se izvinim svima koji su se osetili uznemirenima zbog ovog dopisa i da poručim da na njega ne moraju da odgovore, a ovakvi dopisi više neće stuzati nijednoj školskoj upravi““, istakao je Brkić.

Brkić dodaje da je oko 3500 policijskih službenika od početka sedmice raspodeljeno u oko 1800 škola u Srbiji i najavljuje da će se povećana aktivnost policije nastaviti ne samo do kraja ove školske godine, već i početkom naredne.

(izvor: MUP Srbije)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.