Iz novog doma u bolji život (VIDEO)

KOSJERIĆ – Tri brata Grbić iz Kosjerića uselila su se u novi dom koji je sagrađen zajedničkom akcijom Opštine, Centra za socijalni rad i meštana Kosjerića. Dejan, Darko i Davor prošle godine su preživeli porodičnu tragediju u kojoj je ubijena njihova majka, a pošto je kuća u kojoj su živeli bila stara, Opština je rešila da im na istom placu napravi novu.

„Zahvalio bih se svima koi su pomogli i nadam se da ćemo zaboraviti sve ružno što se desilo i nastaviti život kako mislimo da treba“, rekao je najstariji brat Dejan Grbić.

Izgradnju kuće pomogli su privrednici iz Kosjerića, brojni meštani, ali i Opština i Centar za socijalni rad, kji su i pokrenuli celu akciju. Kuća je kompletno nameštena, a rešen je i problem grejanja ugradnjom kotla na pelet.

„Niko nije ostao nem na naš poziv u pomoć i svi su se odazvali tako da smo uspeli pre zime da završimo kuću“, rekao je predsednik Opštine Kosjerić Žarko Đokić.

Od prošle godine kada su ostali bez majke, najstariji Dejan je postao punoletan i počeo da radi u Požegi pa će on i mlađi Darko, koji je osmi razred, živeti u ovoj kući dok najmanji Davor ima samo tri godine i još uvek je u hraniteljskoj porodici.

You may also like...