Završen Projekat modernizacije Fabrike vode (video)

UŽICE-Ministar Velimir Ilić danas je u Užice doneo kompletnu projektnu dokumentaciju za Projekat rekonstrukcije i dogradnje postojeće Fabrike vode ,koju je uradio Institut “Jaroslav Černi” ,čijom realizacijom će biti trajno rešen problem kvaliteta pijaće vode u Užicu.

“Vrednost celog projekta po proceni projektanata je 2.800 000 evra.Predviđeno je izvođenje radova u tri faze ,a prva koja podrazumeva zemljane radove mogla bi da bude završena do kraja godine.Na proleće bi počela izgradnja dva objekta u kojima će biti smeštena nova oprema,a svi radovi mogli bi da budu završeni sredinom naredne godine”,rekao je Ilić tokom obilaska Fabrike vode u Užicu.

 

Ilić je podsetio da je u Užicu još uvek vanredna situacija i da će javne nabavke biti urađene po skraćenoj proceduri,a da će ceo projekat biti finansiran iz republičkog budžeta.

 

“Premijer Aleksandar Vučić dao je načelnu saglasnost za finansiranje iz budžeta,jer Užice u gradskom budžetu nema sredstava za realizaciju ovog projekta.Ovo će biti presedan,ali u Užicu će morati sve da se finansira sredstvima Republike,jer   modernizacija Fabrike vode jedino može da reši trajno problem pijaće vode u ovom gradu”,izjavio je Ilić.

Gradonačelnik Užica istakao je da će užički Vodovod u narednoj godini imati velike izdatke za izgradnju Postrojenja za preradu otpadnih voda ,ukoliko se postigne dogovor sa meštanima Krvavaca i Gorjana,što će dovesti do povećanja cene vode.

“Nemamo prostora za ulaganje i u rekonstrukciju Fabrike vode,jer bi to dovelo do još većeg povećanja cene vode,što bi bio prevelik izdatak za građane Užica”,rekao je Petković.

 

Ministar Velimir Ilić tokom obilaska Fabrike vode naglasio je i da više nema spora između Užica i opštine Čajetina na čijoj teritoriji se nalaze Sušička vrela,sa kojih se trenutno Užice snabdeva pijaćom vodom, da je sve dogovoreno i definisano,što je još jedan od preduslova da ceo projekat bude uspešno realizovan.

 

Nakon izgradnje trenutno  najsavremenije Fabrike vode u Srbiji pristupiće se i sanaciji jezera Vrutci,izjavio je ministar Ilić danas u Užicu.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.