Intervju sa predsedničkim kandidatom Milanom Stamatovićem (video)

 

 

ČAJETINA- Milan Stamatović je na čelu opštine Čajetina od 2004. godine.Od tada do danas biran je četri puta uzastopno za predsednika te opštine.Godinama je bio član Demokratske stranke Srbije,a zatim je zajedno sa Nenadom Popović osnovao Srpsku narodnu partiju,koju je napustio pre nekoliko dana jer nije podržala njegovu kandidaturu za predsednika Srbije,već je stala uz Aleksandra Vučića.

“Kandidovao sam se kao predstavnik naroda,jer mi  narod poslednjih 13 godina daje poverenje da vodim opštinu Čajetina.Ne želim da slušam ničije naloge i da podržavam neku politiku koja ide na štetu naroda.Radiću na formiranju nove stranke koja će raditi u interesu naroda”,poručuje Stamatović.

Milan Stamatović naglašava da se kandidovao za predsednika Republike Srbije jer je vršeći svoju funkciju došao do saznanja da se aktuelni režim odnosi nedomaćinski prema državnim i prirodnim resursima i nacionalnim interesima.

“Želim da ukažem na sve te probleme.Okosnica mog programa je uspostavljanje trenutno razorenih,devastiranih institucija koje su pod kontrolom jednog čoveka.Mora se zaustaviti rasprodaja državnih resursa,zemlje,prirodnih bogatstava,telekomunikacija i sprečiti neodgovoran odnos prema opštem interesu i državnoj imovini.Takođe akcenat je na populacionoj politici i stvaranju povoljnog ambijenta da mladi ostaju u Srbiji”,kaže Stamatović i navodi da je pelcer iz Čajetine može da se prenese na celu Srbiju.

“Od Čajetine ,jedne devastirane opštine,smo za 10 godina uspeli da napravimo jednu od najperspektivnijih i najuspešnijih lokalnih samouprava u Srbiji u kojoj je budžet za to vreme uvećan za sto puta.I Srbija može da bude uređena kao što je to Čajetina”,poručuje Stamatović.

Štamatović je izjavio i da se opština Čajetina godinama trudi da dođe do građevinske dozvole za izgradnju gondole na Zlatiboru ,a da aktuelna vlast želi da prikaže da Čajetina želi da gondolu gradi bez dozvole.

“Uprkos velikim opstrukcijama  mi ćemo istrajati i gondola će biti izgrađena .Najavljujemo novu radnu akciju uprkos pritiscima državnih raspikuća,koji nas optužuju da činimo krivično delo i gradimo bez tehničke dokumentacije mimo zakona”,rekao je Stamatović.

Stamatović se pita kako je moguće da tamo gde je Srpska napredna stranka na vlasti može da se gradi bez građevinske dozvole,da se izgrađeni objekti stavljaju u funkciju iako nemaju upotrebnu dozvolu i da te iste objekte otvaraju svečano visoku državni funkcioneri,navodeći primer  Užica gde je lift na gradskoj plaži  za osobe sa invaliditetom i majke sa decom u kolicima ,bez upotrebne dozvole otvorila ministarka pravde Nela Kuburović.

“Njima je sve dozvoljeno,a opštini Čajetina koja hoće da radi u skladu sa zakonom ništa nije dozvoljeno.Žele da prikažu da ono što oni rade krše Ustav i zakon tobože radi opština Čajetina.To su najcrnje Gebelsove metode koje koristi Srpska napredna stranka u obračunu sa svojim političkim protivnicima”,naglašava Stamatović.

On podseća da su ministarka Zorana Mihajlović i premijer Aleksandar Vučić u više navrata u predizbornoj kampanji za prošle parlamentarne izbore najavljivali da će staviti u funkciju aerodrom Ponikve ,kao i da će se 2017. godine autoputem od Beograda do Zlativora stizati sa st i po vremena.

“Ništa od tih obećanja nije ispunjeno.Mi ćemo aerodrom Ponikve,uz pritisak naroda ,staviti u funkciju.Interes srpskog naroda je autoput premo Zlatibora,aerodromi Ponikve i Lađevci.To su žile kucavice koje su uspostavljene još u vreme SFRJ.A premijer Aleksandar Vučić je nedavno poručio islamskim fundamentalistima da radi u njihovom interesu u Novom Pazaru potvrdio da aktuelni režim zapostavlja centralnu i zapadnu Srbiju”,kaže Stamatović .

Govoreći o svom stavu prema EU Stamatović kaže da nacionalni interes Srbiji u ovom momentu nije EU,koja puca,kaže,po svim šavovima.

“Ja nisam protiv Evrope,ali moramo sarađivati na ravnopravnim principima sa onim državama koje hoće da nam pomognu,a ne da nam preplave tržište svojim proizvodima ,kako bi mi ugasili svoje nacionalne proizvodnje”,kaže Stamatović i tvdi da je budućnost Srbije na istoku .

“To treba jednom da shvatimo i da se tako ponašamo”,poručuje Stamatović.

Komentarišući briselske pregovore,ocenjuje da su vođeni na štetu Srbije.

“U njima učestvuju države koje su priznale Kosovo i zato mi pregovore o Kosovu treba da vratimo u UN,gde iammo podršku Kine i Rusije,naših tradicionalnih prijatelja.Oni mogu da nam pomognu i da nas zaštite da očuvamo celovitost svoje teritorije.Treba čvršće da sarađujemo sa Ruskom federacijom na vojvom i ekonomskom planu”,naglašava Stamatović.

Stamatović je siguran da će na predstojećim predsedničkim izborima biti najveće iznenađenje.

“Moje vreme u srpskoj politici tek dolazi.Ja na drugi način vodim ovu kampanju.Radim tiho,skromno,nenametljivo,dugoročno sa časni,poštenim i odgovornim ljudima.Pobedio sam Aleksandra Vučića na lokalnim izborima u Čajetini”,kaže Stamatović i poručije da je kraj aktuelnog režima.

“Svi prethodni režimi su završavali sa tim putujućim cirkusom,koji i danas kruži Srbijom od 100 autobusa koji prate kampanju Aleksandra Vučića.To je sisuran znak da je kraj te politike”,poručuje Milan Stamatović koji će na glasačkom listiću 2.aprila biti pod rednim brojem 10.

 

You may also like...