Počeli pripremni radovi na izgradnji nove fabrike Prvog partizana (video)

UŽICE-Na Beloj Zemlji počeli su pripremni radovi za izgradnji trećeg pogona fabrike „Prvi Partizan“ čijom bi se izgradnjom do kraja 2018.godine  iz Užica izmestili svi opasni poslovi koji se tiču ispitivanja i pakovanja municije.

Generalni direktor „Prvog Partizana“ Dobrosav Andrić rekao je da će se sa izgradnjom fabrike krenuti u maju mesecu.

“ Sredstva koja su planirana za izgradnju pogona iznose oko 12 miliona evra. S obzirom na to je država zakonom regulisala pitanje javnog interesa doneta je odluka da se na prostoru od 75 hektara na Beloj Zemlji krene sa izgradnjom fabrike za kompletiranje i pakovanje municije. Ideja od koje se prvobitno krenulo je ta da se sva opasna proizvodnja izmesti iz centra grada,čime će bezbednost grada i samih radnika biti podignuta na znatno viši nivo“, rekao je Andrić.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković objasnio je da je zemljište na Beloj Zemlji bilo u vlasništvu republike,a da su korisnik bile „Srbija šume“, a na inicijativu grada i fabrike,preneto je u vlasništvo Prvog partizana uz saglasnost Ministarstva odbrane.

„Grad je pomogao kod planske dokumentacije i administrativnih poslova kako bi se kod republičke Direkcije za imovinu obavio prenos zemljišta na Prvi partizan.Novi pogon imaće 20 hiljada kvadratnih metara i zapošljavaće nekoliko stotina novih radnika,istakao je Petković.

Poslovni uspeh Prvog partizana u poslednjih je šest godina rastao i prošle godine zabeležena je proizvodnja od 260 miliona jedinica sa ulaganjem i profitom od 10 miliona evra.

Analiza za ovu godinu je urađena i parametri ukazuju na to da će ona biti rekordna sa proizvedenih 300 miliona jedinica i profitom od 12 miliona evra.

You may also like...