Infrastrukturni radovi u Užicu (VIDEO)

UŽICE – Leto i građevinska sezona  nekako idu zajedno pa se lepo vreme koristi za završetak započetih infrastrukturnih radova, ali i najfrekventnijih saobraćajnica.

Radovi u ulici Miloša Atanackovića

Radovi na rehabilitaciji 15 km magistralnog puta, koju izvodi preduzeće Putevi Srbije, počeli su u aprilu i trebalo bi da budu završeni za 15 meseci. Postojeći asfaltni sloj biće zamenjen novim, uradiće se novi sistem za odvodnjavanje, a biće postavljeni nova saobraćajna signalizacija i javno osvetljenje u zoni puta. „Zastoja ima, ali nije strašno ne čeka se dugo“, kažu vozači koji svakodnevno prolaze ovim putem.

U neposrednoj blizini ovog puta, u naselju Bela zemlja, počeli su i radovi na izgradnji 1,4 kilometra kanalizacione mreže čime je ozvaničen početak radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. “ Vrednost ovih radova je 48,3 miliona dinara, i trebalo bi da budu završeni do kraja godine“, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković

Radovi dok traje građevinska sezona

U Krčagovu, najvećoj užičkoj mesnoj zajednici, radi se na izgradnji kišne kanalizacije čime će biti rešen problem zadržavanja vode na ulicam nakon obilnijih padavina.Vrednost radova je 69,5 miliona dinara. „Verujem da ćemo sve završiti do kraja građevinske sezone“, rekao je za ZOOM Nikola Maksimovič, direktor JP „Užice razvoj“.

Maksimović je dodao da je pri kraju i izrada projektne dokumentacije  za izgradnju mini kružnog toka kod muzeja. Posao bi trebalo da finansiraju Putevi Srbije i Putevi Užice i sve bi trebalo da bude završeno do kraja godine.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.