Informativno afirmativna mreža Zlatiborskog okruga (video)

UŽICE – Projekat „Informativno afirmativna mreža Zlatiborskog okruga“ realizuje Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Autor emisije je Biljana Kuzmanović, video produkciju radi Studio ZOOM iz Užica. Emisije iz ovog serijala biće emitovane na programu TV5, svake poslednje srede u mesecu do kraja 2016 od 20 časova.

Vidoje Drndarević, član Gradskog veća za socijalnu politiku u Užicu, govorio je o planovima za saradnju sa udruženjima osoba sa invaliditetom koja funkcionišu na području Užica. Posebno je istakao činjenica da postoji određen broj radno sposobnih ljudi koji su socijalno ugroženi, ali koji žele i prihvataju svaki posao koji im se ponudi. Drndarević se osvrnuo i na tri projekta koja se u Užicu finansiraju zahvaljujući sredstvima Ministarstva pravde po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.
invalidiO ravnopravnom životu osoba sa invaliditetom po inkluzivnom principu u Holandiji za „Informativno afirmativnu mrežu Zlatiborskog okruga“ govorio je Čedomir Cicović, PR Udruženja dsitrofičara Zlatiborskog okruga koji je nedavno privatno boravio u najliberalnijoj zemlji u Evropi, ali i diplomirani pravnik, Nikola Ostojić, koji je od avgusta prošle godine zaposlen u JKP Vodovod primenom Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Užičani Miloš Zarić i Nebojša Đurić, predstavljaće Srbiju na Paraolimpijskim igrama koje se održavaju od 7. do 18. septembra u Riju. Obojica veruju u uspeh.

Naredna emisija biće prikazana 28. septembra od 20 časova na programu TV5.

You may also like...