„I sve smo mi to izgradili, liko!“

POŽEGA – Izložba Kolektiva Mu60 „I sve smo mi to izgradili, liko!“, biće otvorena u prostoru bivše prodavnice nekadašnje fabrike “Mladost” u Požegi, u petak, 21.oktobra u 19 časova.

Kao odgovor na prekarne uslove rada u kulturi, članovi i članice Kolektiva MU60 samoorganizovanjem pokašavaju da ožive prostor nekadašnje prodavnice fabrike „Mladost“ iz Požege. Ovim činom oni ukazuju na višestruko umetničko delovanje van zvaničnog galerijskog sistema u kom kolektivni rad postaje otpor.

Naziv izložbe „I sve smo mi to izgradili, liko!“ je rečenica bivše radnice fabrike „Mladost“ Olge Marković Šumarke, koju je izgovorila tokom intervjua sa članovima kolektiva Mu60, govoreći i posleratnom periodu u Jugoslaviji.


Na izložbi će svoje radove predstaviti umetnici Miloš Bojović i Jelena Prljević, Igor Jovanović, Marija Kandić, Slobodanka Milošević, Lazar Mitrović, Vojislav Nedeljković, Uroš Pavlović i Đorđe Cvijović, kao i Sandra Ratković.

Na otvaranju će biti izveden muzički performans Marije Kandić i Igora Jovanovića, a gošća će biti umetnica Sofija Vojnović.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.