Gradonačelnica Užica pozvala Libergraf na razgovor (VIDEO)

UŽICE-Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević potvrdila je danas na konferenciji za novinare da Gradska uprava za urbanizam i izgradnju nije dobila ni jedan zahtev,niti je izdala bilo koji dokument koji se odnosi na izgradnju nove mini hidroelektrane na teritoriji grada Užica.

„Odgovorno tvrdim da vodosnabdevanje građana Užica ni jednog trenutka nije ,niti će biti ugroženo.Radovi koji se izvode na brani Vrutci su deo redovnog godišnjeg investicionog održavanja i usmereni su za potrebe vodosnabdevanja,a ne iskorišćavanja hidro energetskog potencijala“,rekla je gradonačelnica Užica i navela da će od tih radova grad imati samo pogodnosti.

„Postojeća mini hidroelektrana na Vrutcima isključuje se iz sistema korišćenja sirove vode,a procesom zahvatanja vode koji je neophodan za funkcionisanje MHE Vrutci sada će biti automatski pod konrolom užičkog Vodovoda „,navela je Jelena Raković Radivojević.

Direktor Vodovoda Duško Ljujić rekao je da će se koristiti voda najlošijeg kvaliteta ,dok će kontrolu količine zahvatanja vode vršiti Srbija vode ,a da će cevovod biti u funkciji očuvanja akumulacije Vrutci.

Gradonačelnica Užica pozvala je predstavnike Građanske inicijative Libergraf da kroz razgovor u Gradskoj kući reše sve nedoumice zbog kojih je juče održan protest u Užicu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.