Grad Užice i ove godine sufinansira vantelesnu oplodnju

Grad Užice  raspisao je prvi javni poziv u 2014. godini za sufinansiranje vantelesne oplodnje za 6 parova u vrednosti od 150 000 dinara.

beba i babica„Pravo učešća imaju svi zainteresovani parovi sa prebivalištem u Užicu, koji dostave mišljenje ginekologa o potrebi vantelesne oplodnje i potvrdu o prihodima za drugu polovinu 2013.godine“, objasnio je uslove za prijavljivanje član Gradskog veća Branko Gavrilović.
“ U 2013. godini od 40 prijavljenih parova pomoć za vantelesnu oplodnju dobio je 31 par. I pored teške situacije Grad Užice je prepoznao potrebu da se ovaj program nastavi,  jer je prva godina dala rezultate.“, istakao je Gavrlović.
„Ova akcije je borba za rast nataliteta, ali indirektno i borba za radna mesta lekara i profesora jer smo svedoci da se sve manje đaka upisuje u škole i sve manje ljudi živi u gradu“, podsetio je Gavrilović. On je razloge za nastavak programa sufinansiranja vantelesne oplodnje obrazložio podatkom da su u 2013. godini na teritoriji grada rođeno 484 bebe, a da je preminulo 869 Užičana.
Prvi javni poziv za sufinansiranje vantelesne oplodnje traje do kraja marta , a mogu konkurisati i parovi koji su 2013. godine dobili manje od 50 hiljada dinara.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.