Gondola se priprema za probni rad

ZLATIBOR – Radovi na postavljanju glavne sajle koja će nositi zlatiborsku gondolu se privode kraju. Na početnoj i završnoj stanici predvižena je izgradnja komercijalnih sadržaja.

Tehničari iz francuske firme „Pomagalski“ su na terenu, pa je trenutak probnog rada gondole sve bliži. Tehnička asistencija za mašinske radove je stigla nešto pre svojih kolega i većina poslova u mašinskoj sobi je završena.

Gondola
Foto Zlatiborpress

„Još jedan predstavnik „Pome“ iz oblasti elektro radova je tu. Radio je i pre početka epidemije na Zlatiboru u skladu sa Ugovorom, a sada radi na povezivanju struje u garažama, odnosno čitavog sistema povezivanja kabina u garažama koje se izvoze na međustanicu i odatle kreću na trasu. Njihov deo posla je takođe da završe zatezanje i povezivanje telekomunikacionog kabla na celoj trasi“, kaže Božanićeva.

Uporedo sa radovima na terenu, završavaju se i administrativni radovi koji će olakšati tehnički prijem i obraćanje nadležnom ministrastvu radi dobijanja upotrebne dozvole.

Gondola
Foto Zlatiborpress

„Nadam se da ćemo u skladu sa trenutnom dinamikom uspeti da do kraja avgusta završimo kompletno gondolu i da ćemo moći da je pustimo u rad za prijem putnika, uz veliko svečano otvaranje. Verujem da će ova međustanica biti jedno od, možda, najlepših mesta odakle se pruža pogled na Zlatibor, mesto gde će se otvarati novi pogledi na druge lokalitete. U najskorije vreme će i Ribničko jezero biti stavljeno u turističke svrhe , naravno uz poštovanje svih zakona kako Parka prirode, tako prirode uopšte, i očuvanja životne sredine. Svakako da će nešto od komercijalnijih sadržaja biti i na početnoj i završnoj stanici. Trudićemo se da oni budu različiti i da za svakoga bude po nešto“, rekla je Bojana Božanić.

Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.