“GKC u oku objektiva” Dragana Karadarevića


UŽICE-“GKC u oku objektiva”, naziv je prve samostalne izložbe fotografija poznatog užičkog fotoreportera Dragana Karadarevića.

foto.grad uzice

Kako je otvarajući izložbu istakao direktor Gradskog kulturnog centra Filip Baralić, fotografije prikazuju neke najsjajnije momente u protekloj godini, fantastičnu atmosferu i radost kako izvođača, tako i publike, a nastale su zahvaljujući Draganu Karadareviću koji je znao da prepozna pravi trenutak i da ih svojim fotoaparatom zabeleži.

“Citirajući autora mogu da kažem i da fotoreportera ne čini samo dobar fotoaparat, već je potrebno imati i osećaj za pravi momenat, dobro oko i mirnu ruku, uz naravno mnogo u čenja i rada. Za sve godine bavljenja fotografijom, autor je razvio autentičan stil i izraz po kojima je prepoznatljiv i daleko van Užica. Večeras otvaramo njegovu prvu samostalnu izložbu, a meni je veliko zadovoljstvo što se ona održava baš ovde i što su ovde prikazani detalji sa najznačajnijih događaja koje je Gradski kulturni centar organizivao u 2022. godini, a što je Dragan ovekovečio na sebi svojstven način”.rekao je Baralić.

foto.grad uzice

Dragan Karadarević se preko dvadeset godina bavi fotografijom. Nosilac je brojnih priznanja i nagrada u ovoj oblasti, ugledan i poštovan kako od strane svojih kolega, tako i čitave zajednice.

“Za mene je fotografija najveća ljubav”, rekao je Karadarević i najavio svoju retrospektivnu izložbu kojom će naredne godine obeležiti dve i po decenije rada.

Izložba “GKC u oku objektiva” otvorena je do kraja godine.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.