Gašić otvorio pogon za proizvodnju čaura u Prvom partizanu (video)

UŽICE-Ministar odbrane Bratislav Gašić otvorio je danas novi pogon za proizvodnju čaura u užičkom Prvom partizanu,u koji je ova fabrika municije uložila 3,7 miliona evra.

 

 “Puštanje u rad ovog pogona ,površine 10 hiljada kvadratnih metara u kome se izrađuju čaure kalibra do 12,7 milimetara,omogućilo je izmeštanje dela opreme iz podzemnog objekta,čime su ostvareni humaniji uslovi za rad i povećana bezbednost zaposlenih,uz smanjenje troškova poslovanja za 7 miliona dinara mesečno i uposleno novih  300 radnika”,rekao je ministar Gašić danas u Prvom partizanu.

 

On je najavio i da će početkom naredne godine ovaj pogon biti opremljen i novom mašinom iz Švajcarske ,vrednom 4,5 miliona evra,a do 2016. godine će biti završena fabrika u Trešnjici,čime će biti kompletno završen investicioni proces vredan 30 miliona evra.

Gašić je izjavio i da će početkom naredne godine Prvi partizan imati 1100 radnika koji su u stalnom radnom odnosu,čime će se prekinuti dugogodišnja praksa angažovanja većine radnika po osnovu ugovora o delu na određeno vreme.

On je naglasio i da će država pružiti maksimalnu pomoć namenskoj industriji u narednoj godini.

“Uspeli smo da iz ruku tajkuna izvučemo Srpsku banku i Vojni servis,koji je bio uništen nenamenskim trošenjem sredstava i davanjem kredita.Srpska banka će biti od sada samo banka 7 fabrika namenske industrije Srbije”,istakao je Gašić.

 

Komentarišući nedavni izbor novog,starog generalnog direktora Prvog partizana Dobrosava Andrića, posle skoro godinu dana od raspisivanja prvog konkursa,Gašić je naglasio ,osvrćući se i na poslednja dešavanja u Zastava oružju,da Ministarstvo odbrane donosi odluke u interesu radnika i da niko državu ne može ucenjivati po tom pitanju.

 “Zastava oružje je najveći poreski dužnik državi od svih namenskih industrija.Njihove poreske obaveze višestruko prevazilaze ukupnu vrednost kapitala fabrike i valjda je normalno da bivši direktor  Rade Gromović,koji je u proteklih 8 godina loše poslovao,bude sklonjen sa tog mesta”,rekao je Gašić.

 

 On je naglasio i da je Gromoviću ponuđeno da ostane u menadžerskom timu,kao izvršni direktor ,zbog kontinuiteta već potpisanih ugovora .

Gašić je na protivljenje Sindikata protiv postavljanja novog direktora odgovorio da konkurs koji je raspisan pre dva meseca još traje.

“Čovek koji se pominje kao favorit jeste vojni penzioner koji je 17 godina proveo u Zastavi oružju i dugogodišnji je direktor Vojnog remontnog zavoda ,koji dobro poznaje namensku industriju”,rekao je Gašić.

Ministar odbrane istakao je u Srbiji postala praksa da se sve pokuša da dobije kroz ucene i pritisak,što se ne može tolerisati i dozvoliti.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.