Fudbal od 30. maja

SRBIJA – Posle izjašnjavanja predstavnika svih klubova Super lige Srbije odlučeno je da se u okviru sezone 2019/2020. odigraju preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta.

Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet (Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak) bilo za odigravanje svih 11 kola. Što se tiče Prve lige Srbije, predstavnici samo tri kluba (od 16) glasali su za odigravanje svih 11 kola Prvenstva.

U skladu sa odlukama i fudbaleri „Zlatibora“ će, krajem meseca, nastaviti prvenstvo i odigrati četiri preostala ligaška kola Prve lige Srbije, dok su fudbaleri Čajetine završili sezonu u Zlatiborskoj okružnoj ligi.

Odlukom IO FSS GFK „Sloboda“ član je Srpske lige Zapad. Ovo je samo prvi korak u povratku na mesto koje joj pripada!

Usvojen je i kalendar za nastavak prolećnog dela sezone prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a poslednje 30. kolo na programu je 20. juna. Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, biće obavljene dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije.

Lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije.

Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama, kako je ranije bilo predviđeno.

You may also like...