Evropska noć muzeja i Muzeji za 10 od sutra u Užicu

UŽICE – Narodni muzej Užice od sutra obeleževa Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelju muzeja, kao i manifestaciju Muzeji za 10, a tokom trajanja ove manifestacije, posetioci će moći da vide i dve izložbe.

Manifestacija traje od sutra do 18. maja.

Pored stalnih postavki u Narodnom muzeju Užice, Jokanovića kući, Memorijalnom kompleksu Kadinjača i Zavičajnom odeljenju Muzeja u Novoj Varoši, posetioci će moći da pogledaju dve izložbe.

Sutra u 13 sati u galerijskom prostoru Jokanovića kuće biće otvorena izložba „Govor duše“ autorke Dijane Ristović i saradnice Mire Cuković. Ovo je izložba predmeta koji su nastali iz potrebe da se na opipljiv način iskažu osećanja prema nekome. Kako su to radili naši preci, pogotovu u seoskim sredinama Zapadne Srbije, pokazuju nam specifični predmeti koje poseduje Narodni muzej Užice.

Sledeća izložba „Izvol’te, ali otmeno“ biće otvorena 15. maja u 18 sati u Narodnom muzeju Užice. Autorke ove izložbe su Milodarka Đajić i Katarina Dogandžić-Mićunović. Ona predstavlja posuđe za služenje hrane iz zbirki muzeja.

U subotu 15. maja obeležava se 17. Evropska noć muzeja.

U toku manifestacije Muzeji za 10, Narodni muzej Užice radiće od 10 do 20 sati, dok će za vreme Evropske noći muzeja raditi do 22 časa.

Jokanovića kuća u toku događaja Muzeji za 10 radiće od 10 do 18 sati, dok će u Evropskoj noći muzeja raditi do 22 časa.

Memorijalni kompleks Kadinjača, kao i Zavičajno odeljenje Nova Varoš radiće od 10 do 18 časova.

Tokom trajanja manifestacije ulaz će biti besplatan, a programi će se realizovati uz primenu svih propisanih mera za sprečavanje i suzbijanje korona virusa.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.