Električni bicikli za negovateljice u Priboju

PRIBOJ – Žene negovateljice koje u Priboju pružaju pomoć u kući starijim osobama i licima kojima je potrebna nega ubuduće će do njih stizati i na električnim biciklima.

Bicikli dolaze kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite i to u vreme povećanog broja zaraženih virusom Covid-19.

Tako su u Priboj, odnosno Centar za socijalni rad, stigla četiri električna bicikla, uz prateću opremu, kacige i sigurnosne lance.

Bicikli rade na bateriju i mogu se voziti sa i bez elektro pogona, a sa jednim punjenjem može se preći i do 120 kilometara. Četiri bicikla, koje je dobio Priboj, prilagođeni su vožnji po brdovitim predelima.

Donacija je uručena kroz projekat nemačko – srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe”, a obezbedila ih je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Vođa projekta „Pomoć u kući za starija lica” Markus Majer rekao je da pomoć u kući jedna od najčešće korišćenih usluga socijalne zaštite.

„Donacijom električnih bicikala podržaćemo zaposlene u socijalnoj zaštiti i time olakšati dolazak do korisnika, a njihovom upotrebom imamo i pozitivan efekat na zaštitu životne sredine. Činjenica da su bicikli proizvedeni u Srbiji dodatni je bonus, jer time podržavamo i razvoj domaće zelene ekonomije”, ističe Majer.

Podrška GIZ-a obuhvata 16 gradova i opština, a do kraja godine biće uručeno ukupno 58 električnih bicikala – 26 prilagođenih brdskim i 32 namenjena ravničarskim terenima.

Izvor: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.