Duga,Sunce i Srce (video)

UŽICE-Roman “Duga, Sunce i Srce” autorke  Bojane Nešić predstavljen je sinoć u Gradskom kulturnom centru. Duga,Sunce i Srce je   porodična priča koja govori o  svemu sa čim se jedna porodica suočava živeći sa detetom  sa smetnjama u razvoju. Knjiga je lična priča Bojane,njenog muža Nemanje i njihovog  prvog deteta Ivone ,zvane Nona. 

Bojana za sebe kaže da joj je pored brojnih uloga u životu najdraža ta što je mama None,Đurđe i Bogdana.Oni su njena Duga,Sunce i Srce.

Svoja sećanja, emocije i događaje Bojana je u početku zapisivala za sebe,a onda je shvatila bi njeno iskustvo bilo značajno za roditelje dece sa smetnjama u razvoju i tako je nastala ideja da sve pretoči u roman.

“Duga, Sunce i Srce” je ,kaže autorka,priča o sreći i tugi, o suzama i smehu, o različitosti, o tome koliko je život i kad je težak,beskrajno lep.

„Dok sam pisala o tom periodu našeg života,sve događaje koje sam opisala ponovo sam preživela.Ono što me je iznenadilo je da su emocije bile dosta jače nego u momentu kada su se te stvari dešavale.Pisanje je za mene donelo i nekakvo pročišćenje i učinilo da se svih događaja iz tog perioda sećam sa nekom ljubavlju i setom“ ,priča Bojana.

Ona najavljuje da neće prestati da piše i da ovo njen tek prvi roman.

You may also like...