Malinari 25.decembra kreću za Beograd

KOKIN BROD-Na večerašnjem sastanku udruženja malinara Limska dolina i Poljoprivrednih proizvođača Užice doneta je odluka da se 25.decembra u znak protesta zbog niske otkupne cene ovogodišnjeg roda maline,krene za Beograd pred Vladu Republike Srbije.

Malinari će tražiti,po rečima predsednika užičkog udruženja  Petra Štakića,da otkupna cena maline za ovu godinu bude 190 dinara po kilogramu.

„To je cena koju nam je obećao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.Mi samo tražimo da ispuni obećanje.Imamo podršku i ostalih udruženja iz cele Srbije,tako da mi odustati nećemo i ako treba i Novu godinu ćemo dočekati pred zgradom Vlade“,poručuje Štakić.

„U tom smislu zahtevamo izveštaj Komisija za zaštitu konkurentnosti kako bi se izvršila korekcija otkupne cene prema poljopprivrednim proizvođačima.Tražimo i formiranje Nacionalnog saveta za malinu koji će rešavati probleme koji se javljaju svake godine“,kaže Štakić.

Po njegovim rečima,malinari u Beograd idu sa namerom da ih primi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić,sa kojima ,kao i sa ministrom trgovine Rasimom Ljajićem žele da razgovaraju o rešavanju svojih problema i da dobiju garanciju za cenu ovogodišnjeg roda maline koja se u Zlatiborskom okrugu otkupljivala za 130 do 150 dinara po kilogramu.

You may also like...