Dosta šansi, samo jedan gol (VIDEO)

POŽEGA – Fudbaleri Sloge su savladali Budućnost Krušik 2014, a ostaje žal što je pored dosta dobrih prilika postignut samo jedan gol.

Sloga je po sunčanom vremenu, pred 250 gledalaca dočekala Budućnost Krušik 2014 koja još uvek nije rešila pitanje opstanka i ova utakmica im je bila od velikog značaja. Valjevci su pokazali da imaju kvalitet, da žele da se nadigravaju a na kraju se ispostavilo da ih je loša završnica koštala poraza. Slaviša Kovačević je imao određnih kadrovskih problema, a na kraju je odredio ekipu u sastavu: Pejović, Đorđević (ž), Kosić, Gentić (Racković 80′), Ignjatović (Donevski 60′), Martinović, Ćirović (Krstić 67′), Gavrović, Boričić, Vićentijević (ž) i Plećić. Sloga je u ovu utakmicu ušla bez Stojakovića, sa Mihajlovićem i Gajićem na klupi a Žunić je na teren poslao sledećih jedanaest igrača: Glintić, Kalajanović, Vlašić (Gajić 27′), Nikolić, Glišović, Janjić, Nikola Stanić, Protić, Đorđilović (Kolarević 46′), Obrenović i  Jovanović (Miroslav Stanić 52′). Utakimicu je dobro sudio Srđan Dimitrijević iz Kragujevca a pomagali su  mu Nikola Simić iz Valjeva i Andrija Mladenović iz Čačka. Od samog starta se videlo da Valjevci u Požegu nisu došli da se brane već da kroz igru dođu do rezultata. Već u 5. minutu videli smo odličan udarac Ćirovića sa 18 metara, a Glintić dobro reaguje i brani svoj gol. Sloga u svom prvom ozbiljnijem napadu dolazi do prednosti. Igrao se 7. minut kada je upućena dobra lopta na desnu stranu prema Đorđiloviću, koji je protutnjao kao brzi voz pored istrčalog Pejovića, a onda odigrao povratnu loptu paralelno sa gol linijiom. Na nju je natrčao Obrenović i samo potvrdio ono što se i očekivalo. Gol, gol, gol i tako više puta nećete čuti  jer na utakmici nije bilo Zmaja a na kameri nije bilo ni tona. U 15. minutu posle kornera sa desne strane gosti opet prete, a priliku da postigne svoj drugi gol na utakmici imao je Obrenović u 26.minutu. Sve je lepo uradio, i kada je trebao da svoju akciju kruniše golom nije bio precizan. Odlično gosti preko Plećića prete još jednom kada se napadač Budućnost Krušika izborio za udarac a onda pokušao da pogodi desni gornji ugao Glintićevog gola ali nije bio precizan. Nastavili su sa napadima Valjevci a Boričić pokazuje da ima odličan udarac u 42. minutu, a Glintić da polako izrasta u igrača utakmice.

Drugo poluvreme počinje odličnom prilikom za goste. Ćirović je centrirao desnom nogom na drugu stativu, na loptu je natrčao Vićentijević ali je Glintić fenomenalnom reakcijom spasao čist pogodak. Bile su veoama retke situacije kada je Sloga pretila a jednu takvu beležimo u 59. minutu. Miroslav Stanić je pobegao Martinoviću, ušao u šesnaesterac a potom uputio neprecizan udarac pored leve stative. Veliku priliku za izjednačenje Budućnost ima u 61.minutu. Gavrović je ostao sam na desnoj strani, želeo je da proigra Plećića koji je bio brži od lopte i ona mu odlazi iza leđa u gol aut.Totalna ofanziva gostiju mogla je da bude kobna u 69.minutu. U kontranapad su krenula tri igrača Sloge, Miroslav Stanić je na kraju proigrao Gajića a Budućnost spašava Mladenović dizanjem zastavice, mada je situacija bila krajnje sumnjiva.  Lepu priliku za Slogu propustio je mlađani Kolarević u 69. minutu. Prvo se Gajić izborio sam protiv svih, da bi lopta došla do Kolarevića koji je sve osim završnog udarca odlično uradio. Nastavili su sa svojom igrom gostujući igrači pa je Vićentijević u 82.minutu odlično šutirao iskosa sa leve strane, zamalo pored gola. Na kraju je ostalo 1:0 za Slogu ali ne bi bilo nezasluženo ni da su gosti iz Požege otišli neporaženi. I u narednom kolu Sloga će biti domaćin, ovoga puta u Požegu stiže Provo, ekipa koja strahuje za svoj status u srpskoj ligi i biće to još jedan zanimljiv duel, iz razloga što će gosti morati da traže nešto više od boda dok je Sloga rešila svoj status i gledaće kao i do sada samo u svoje dovrište.

 

 

 

You may also like...