Dojave o bombama i u školama u Zlatiborskom okrugu

Kako je RTS-u potvrđeno iz Biroa MUP-a Srbije, jutros su u velikom broju škola u Srbiji stigle dojave o postavljenoj bombi. Dojave o bombama su stigle između ostalog i u školama u Kosjeriću, Požegi, Arilju, Priboju, Novoj Varoši i Bajinoj Bašti.

Dojava o bombi primila je OŠ “Stevan Čolović” u Arilju i OŠ “Ratko Jovanović” u Kruščici, OŠ “Jezdimir Tripković” u Latvici i OŠ “Svetolik Lazarević” u Brekovu.

foto.pozegaonline.rs

U Kosjeriću – dojava o bombi u OŠ “Jordan Đukanović Varda”, kao i u OŠ “Mito Igumanović”.

U Bajinoj Bašti dojava o postavljenoj bombi u Osnovnoj školi “Sveti Sava” i OŠ “Rajak Pavićević”.

Dojave i u Požegi u dve osnovne škole “Petar Leković” i “Emilija Ostojić”.

Pripadnici MUP-a su na terenu.

U Školskoj upravi Užice, Danasu je rečeno da su dojave elektronskom poštom počele da stižu noćas oko dva sata posle ponoći i to najpre osnovnim školama u Novoj Varoši, Priboju, Prijepolju i Sjenici.

U ranim jutranjim časovima usledile su u svim srednjim školama u Užicu, potom osnovnim školama u Kosjeriću, Čajetini, Bajinoj Bašti, Arilju i Požegi.

Dojave su, za sada, kažu u Školskoj upravi, stigle u oko tridesetak osnovnih i nekoliko srednjih škola u tom okrugu.

Učenici su iz škola evakuisani, a u onima u kojima je policija završila antidiverzione preglede, nastava je nastavljena, dok se u nekima čeka da se ta kontrola završi.

U Policijskoj upravi Užice, navode da su njihove ekipe na terenu i da kontrolišu svaku školu koja je primila takvu dojave.

Navode da imaju dovoljno policajaca i tehničke opreme za veliki broj antidiverzionih pregleda, jer su se veoma brzo reorganizovali i prilagodili nastalim okolnostima.

RTS,Danas

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.