Dodatna sredstva za energetsku efikasnost

UŽICE – Pored sredstava koja su za mere energetske efikasnosti opredeljena budžetom Grada Užica, ove godine očekuju se i dodatna sredstva na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike. Kako objašnjava Nada Jovičić član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam, ukoliko Grad prođe na ovom konkursu ministarstva možemo očekivati veći obuhvat korisnika subvencija.

zgrade u Užicu

„Grad Užice ima nameru da radi na unapređenju energetske efikasnosti na stambenim objektima kako u četvrtoj zoni koja podrazumeva i sela na teritoriji našeg grada, tako i na stanovima u zgradama za kolektivno stanovanje. Grad je danas poslao projekat o subvencionisanju mera energetske efikasnosti u Ministarstvo rudarstva i energetike, čiji je javni poziv za jednice lokalne samouprave raspisan do petka 21. maja. Jedinice lokalne samouprave će o ishodu konkursa biti obaveštene narednog meseca preko zvanične stranice Ministarstva rudarstva i energetike, kada ćemo znati da li smo i koliko sredstava dobili za ove namene i koje mere energetske efikasnosti i na koji način možemo realizovati na teritoriji grada”. rekla je Jovičić.

Podsetimo, do 22. maja je otvoren gradski konkurs za mere energetske efikasnosti u prve tri zone, odnosno u zonama pojačanog zagađenja vazduha. Subvencionisaće se spoljna izolacija, stolarija, kotlovi na pelet i gas u individualnim stambenim objektima, kao i kotlovi u stambenim zgradama koje nemaju tehničke mogućnosti za priključenje na gradski toplovod.

Grad Užice.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.