Dodatna sredstva za energetsku efikasnost

UŽICE – Pored sredstava koja su za mere energetske efikasnosti opredeljena budžetom Grada Užica, ove godine očekuju se i dodatna sredstva na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike. Kako objašnjava Nada Jovičić član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam, ukoliko Grad prođe na ovom konkursu ministarstva možemo očekivati veći obuhvat korisnika subvencija.

zgrade u Užicu

„Grad Užice ima nameru da radi na unapređenju energetske efikasnosti na stambenim objektima kako u četvrtoj zoni koja podrazumeva i sela na teritoriji našeg grada, tako i na stanovima u zgradama za kolektivno stanovanje. Grad je danas poslao projekat o subvencionisanju mera energetske efikasnosti u Ministarstvo rudarstva i energetike, čiji je javni poziv za jednice lokalne samouprave raspisan do petka 21. maja. Jedinice lokalne samouprave će o ishodu konkursa biti obaveštene narednog meseca preko zvanične stranice Ministarstva rudarstva i energetike, kada ćemo znati da li smo i koliko sredstava dobili za ove namene i koje mere energetske efikasnosti i na koji način možemo realizovati na teritoriji grada”. rekla je Jovičić.

Podsetimo, do 22. maja je otvoren gradski konkurs za mere energetske efikasnosti u prve tri zone, odnosno u zonama pojačanog zagađenja vazduha. Subvencionisaće se spoljna izolacija, stolarija, kotlovi na pelet i gas u individualnim stambenim objektima, kao i kotlovi u stambenim zgradama koje nemaju tehničke mogućnosti za priključenje na gradski toplovod.

Grad Užice.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.