Dobra posećenost na Zlataru, ali može i bolje (VIDEO)

NOVA VAROŠ – Novi talas snežnih padavina dobro je došao skijašima na Zlataru, kao i tamošnjim turističkim radnicima. Iako kažu da poseta nije kao tokom nekih prethodnih godina, dodaju i da su zadovoljni trenutnim prometom, s obzirom da je u funkciji samo jedna staza.

Na skijalištu na Zlataru ima gostiju iz svih delova Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine, pa i iz Umaga u Istri. Na ovu planinu privukao ih je, kako kažu, pre svega autentičan planinski ambijent.

„Mir i tišina je ono što nas ovde privlači pre svega. Bili smo nedavno i na Zlatiboru, ali ovde je mnogo bolje“, kaže upravo skijaš iz Umaga.

Vlasnik staze kaže da je trenutna posećenost viša nego tokom novogodišnjih praznika.

„Ceo Zlatar je popunjen. Mesta nema nigde, kod mene u hotelu je sve bukirano za narednih 20 dana. A bilo bi još više ljudi kada bi bilo i adekvatnih sadržaja u ovom kraju“, kaže Vojko Purić, vlasnik staze.

Trenutno je u funkciji samo mala staza, na kojoj je oko 40 centimetara snega. dok je velika staza van upotrebe usled nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, tako da se ne koristi ni nova četvorosedna žičara.

„Kada bi ona radila, bilo bi još više gostiju. To može da se ostvari, ali nikoga iz lokalne samouprave to ne zanima. Ja sam im pisao, ali ništa od toga nije bilo“, zaljučuje Purić.

Tokom noći vrši se veštačko osnežavanje, a nedavne padavine i trenutne teperature pogoduju skijalištu. Sneg je do nedavno na stazu dopreman kamionima sa Vodene poljane, ali je u međuvremenu palo oko 15 centmetara novog snega.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.