Đenić: Milion dinara i za mere energetske efikasnosti u stanovima (VIDEO)

UŽICE-Grad Užice ove godine po prvi put sufinansira sa milion dinara mera energetske efikasnosti i u  stambenim zgradama,dok je ukupno za porodične kuće i stanove opredeljeno 9,7 miliona dinara,izjavila je članica Gradskog veća Dunja Đenić.

Konkursa za sufinansiranje mera energetske efikasnosti porodičnih objekata i stambenih zgrada raspisan je danas ,a  pravo učešća na njemu imaju vlasnici porodičnih stambenih objekta koji su izgrađeni na gradskom području u prvoj, drugoj ili trećoj stambenoj zoni   i vlasnici stanova u stambenim zgradama na gradskom području koje nemaju tehničkih mogućnosti za priključenje na gradski toplovod.

Po rečima Dunje Đenić sufinansiraće se  nabavka i ugradnja materijala za izolaciju spoljnih zidova na porodičnim stambenim objektima sa 2.400.000 dinara,nabavka i ugradnja stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima na porodičnim stambenim objektima sa 500.000 dinara,nabavka kotlova ili etažnih peći na drvni pelet za porodične stambene objekte sa 500.000 dinara,nabavka kotlova na gas za porodične stambene objekte sa 3.300.000 dinara,nabavka kotlova na gas za stanove u stambenim zgradama sa milion dinara.

Konkurs traje do 19.aprila,a po rečima Svetlane Drakul iz Odeljenja za zaštitu životne sredine redosled prijavljivanja nije bitan,a rang lista će se praviti posle ocenjivanja svih prijavljenih učesnika.

Prošle godine od 240 prijavljenih,sredstava su dobilo njih 130 .

U poslednje četri godine za mere energetske efikasnosti iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opredeljeno je 33 miliona dinara.

 

You may also like...