Deset godina Nušićevanja (VIDEO)

IVANJICA – Deseta obnovljena „Nušićijada“ biće održana u Ivanjici od 23. do 25. avgusta. Milan Milosavljević u ulozi Nušića preuzeće ključeve grada i proglasiti trodnevni režim humora, zabave i veselja.

Ivanjica već deceniju krajem avgusta postaje varoš s kraja 19. i početka 20. veka. Milan Milosavljević već tradicionalno postaje Nušić i šefuje malom varošicom u zapadnoj Srbiji. Na poseban način se ovom festivalu veseli.

„Ne zato što ja dobijam ključeve od pravog gradonačelnika i postajem glavna faca u Ivanjici, nego što je to stvarno pravi festival smeha i zabave“, kaže Milosavljević.

Deset godina Nušićevanja

Uz priču o velikom glumcu i komedografu Branislavu Nušiću, pozorišne komedije, kabarei, izložbe i satirični programi održavaće se na nekoliko scena u varoši. Dečija  scena će okupiti mnogobrojne izvođače, glumce, muzičare, crtače i animatore. U muzičkom delu će nastupati Orthodox Celts, Duo di maggiore, Di Luna Blues Bend, Dejan Petrović Big bend, Marija Šerifović i Željko Samardžič.

„Zaštitni znak je treća, kafanska scena koja negude duh čaršije, gde postioci mogu da uživaju, nakon svih sadržaja, u starogradskoj muzici“, navodi koordinatorka festivala Beba Bojović.

Nušićijada je odavno prerasla lokalne okvire i nosi međunarodna priznanja, pa se organizatori trude da kvalitetnim programom svake godine nadmaše prethodnu godinu.

„Ovo je jedan od najlepših događaja u Ivanjici i najbitnije nam je što gosti koji dodju ostete taj duh gostoprimstva i da naš grad zaživi, a mi ga reprezentujemo u najboljem svetlu“, kaže zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

U Ivanjici kažu da „varoš spava, al’ badava“ i u duhu Nušića pozivaju sve da se pridruže proslavi decenije obnovljene Nušićijade.

„Viđeni ste za Ivanjicu“, poručuje Milosavljević.

You may also like...