Derbi na startu prvenstva (VIDEO)

IVANJICA – Žreb je hteo da se već u prvom kolu Super lige, koje se igra u petak od 20 sati, sastanu prve komšije, Mladost iz Lučana i Javor Matis.

Javor Matis deklasirao Inđiju
Foto: ZooMUE

Za sve koji se već duži niz godina bave fudbalom, slažu se u konstatciji da se nikada nisu sreli sa  ovakvim (ne)prilikama. Prethodna sezona je naprasno završena, pa nekako nastavljena i opet završena.Usledila je kratka pauza i početak priprema za novu sezona koja donosi veći broj ekipa, samim tim i veći broj utakmica, novo pravlilo sa bonus igračima i ko zna šta još. Igor Bondžulić je sa svojim stručnim štabom uradio planirano, izuzetno je zadovoljan činjenicom da su svi igrači bili zdravi i da nije bilo povreda. Oni koji su kasnili, pokazuju znake nespremnosti, ali prvenstvo koje je na pragu će biti dugo tako da nema mesta panici. Šef struke žali što će se komšijski derbi igrati bez publike ali šta je tu je.

Nedeljko Piščević je svojim kvaltetom veoma brzo zaslužio kapitensku traku Javor Matisa. Zadovoljan je urađenim u prethodnih mesec dana i očekuje pravi Javor Matis od samog početka prvenstva, bez obzira na ime rivala. Šta i koliko mogu on i saigrači pokazali su u par pripremnih utakmica koje su odigrali, i ističe da je zadovoljan pristiglim pojačanjima. Kapiten Javor Matisa kaže da situacija nalaže testiranje igrača na COVID – 19, uz nadu da neće biti neprijatnih iznenađenja. Mladost poštuje ali naglašava da straha nema.

Utakmica između Mladosti i Javor Matisa igra se u petak od 20 sati na stadionu u Lučanima. Publika neće moći na tribine, a ekipa iz Ivanjice bez obzira na tu okolnost očekuje zanimljiv duel starih poznanika.  

You may also like...