Danas je Dan grada Užica

UŽICE-Užice 9.oktobar slavi kao Dan grada . Tog dana 1329. godine prvi put se pominje naziv grada u jednom spisu u dubrovačkom arhivu, čiji faksimil se danas čuva i u užičkom Istorijskom arhivu.

Povodom Dana grada gradonačelnica Jelena Raković Radivojević uputila je čestitku svim Užičanima.

foto.grad uzice


“U danu u kome naš grad u nisku svoje istorije dodaje još jednu godinu uvek ima puno toga što bismo rekli i poželeli. Neupitna je naša ljubav prema Užicu, kao i želja da ovaj grad budeReči nisu dovoljne da iskažu privrženost i odanost svemu onome što ima prefiks izvornog užičkog. Ovom gradu, kao i svakom gradu na planeti Zemlji potrebna su dela koja će ga oplemeniti, obogatiti i olakšati život njegovih građana.

Budućnost će nas ceniti prema delima, prema onome što smo ostavili generacijama koje dolaze. Želja nam je da poštujući tradiciju, a to se postiže uvažavanjem kontinuiteta, povežemo danas ono što je bilo juče sa onim što će doći. Jedini način da to ostvarimo je da sledimo vizije i postavljamo čvrste temelje na kojima se može graditi bolja budućnost.

Srećan nam Dan grada sa željom da budemo jedinstveni u želji da zajedno učestvujemo u kreiranju autentičnog užičkog prostora, u skladu sa potrebama savremenog doba. Da uvažavajući ono što smo nasledili stvaramo nasleđe za buduće generacije Užičana. Učinimo ono što možemo, sa onim što imamo, ovde gde jesmo, učinimo sve što je do nas da budemo dostojni potomci, ali i dostojni preci“,navodi se u čestitki gradonačelnice Jelene Raković Radivojević.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.