Dan Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija(VIDEO)

UŽICE – Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija danas proslavlja prvu godinu postojanja i uspešnog rada. Nastavni kadar čine 23 doktora nauka, devet magistara i preko 15 stručnih saradnika, sa bogatim naučnim, stručnim i praktičnim znanjem.

„Možemo da kažemo da je prethodna godina bila godina izazova, ali da smo uradili puno toga na šta smo ponosni.Najznačajnije što smo uradili je konstituisanje svih organa akademije, stručnih organa, organa upravljanja i organa poslovanja. Doneli smo veliki broj zakonskih pravilnika, akata, takođe pravna regulativa je završena. Radili smo na akreditaciji akademije i dobili smo dozvolu za rad kao i akreditaciju novih studentskih programa. Imali smo učešće na međunarodnim i domaćim programima. A ono što je možda najvažnije jeste da je nastavni proces u ovim specijalnim uslovima tekao regularno“, istakla je direktorka Akademije strukovnih studija Ljubica Diković.

Obrazovni sistem ove godine drugačiji je nego inače zbog aktuelne pandemije, ali ni onlajn nastava nije sprečila studente da uče i dobiju titulu najboljih.

„Ja sam najbolji student i zahvaljujući tome ostvarila sam pravo da mi se master studije finanstiraju iz budžeta Republike Srbije. Želela bih da poručim svojim kolegama da pravilno organizuju svoje vreme i da vredno uče kako bi ispunili svoje želje“, rekla je studentkinja Aleksandra Milutinović.

„Ova godina, kao i polovina prethodne bila je nepovoljna za studente. Bilo nam je teško da se naviknemo na on lajn program, ali mislim da smo to uspešno savladali i da se sve više navikavamo na ovakav način nastave“, dodala je predsednica studentskog parlamenta Milkica Gačić.

Na svečanosti povodom dana Akademije gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević čestitala je svim profesorima i studentima prvu godinu uspešnog poslovanja.

„Pre svega želim da čestitam prvu jubilarnu godišnjicu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija sa sedištem u gradu Užicu , svim profesorima, studentima, saradnicima , a naravno i njihovim kolegama u Valjevu.Drago mi je da sam bila deo tima koji je učestvovao u osnivanju Akademije i da smo svojim aktivnostima doprineli da se u veoma kratkom vremenskom intervalu osnuje Akademija. Ova Akademija ima deset vrlo zanimljivih studijskih programa. A, ono što je naš zadatak je da u narednom periodu zajedno sa Akademijom prilagodimo potrebe tržišta i privrednih subjekata kako bi privukli što više studenata kako iz Zlatiborskog okruga tako i iz čitave Srbije. Cilj nam je da u budućnosti grad Užice postane grad studenata“, istakla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.