Da li će Zlatar stopama Zlatibora? (VIDEO)

NOVA VAROŠ – Povećano interesovanje turista za Zlatar dovelo je i do rasta cena placeva u lokalnim naseljima. Iz Nove Varoši poručuju da im prija interesovanje potencijalnih investitora, ali i da će težiti tome da se čitava priča ne otrgne kontroli.

Sve veći broj gostujućih noćenja u prethodnim godinama povećao je i interesovanje za kupovinu placeva na Zlataru, koji još uvek odoleva naletima masovnog turizma. Placevi čija je cena po aru iznosila po nekoliko stotina evra, sada se procenjuju u hiljadama.

„Potražnja je porasla, a ponuda nije velika. Zlatar prosto nema kapacitete da se toliko širi, tako da je to što imamo od dostupnih placeva poprilično skupo“, kaže direktor Turističke organizacije Zlatar, Branko Pucarević.

Meštani su u tome videli svoju šansu, tako da su mnogi krenuli sa renoviranjem svojih objekata i spremili se za izdavanje.

„Svi koji su imali neke smeštajne jedinice, uradili su adaptaciju i ponudili ih za izdavanje. Uglavnom su to mini verzije apartmana, ali sve to je svakako povećalo broj dolazaka, kao i broj noćenja“, dodaje Pucarević.,

Ekspanzija turizma nameće poređenje sa susednim Zlatiborom. Na Zlataru se nadaju velikom broju posetilaca, ali kažu da će se investiciona gradnja sprovoditi u skladu sa stilom planinskog naselja.

„Sve što treba da se radi treba da bude u planinskom stilu, a ne da to budu neke ogromne zgrade u kojima se proda po stotinu apartmana. To nas ne zanima, niti se time nešto posebno može razviti turizam“, rekao je predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.

O interesovanju turista govori i činjenica da su popunjeni svi kapaciteti za predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.