Cvet koji život znači

UŽICE-Savetovalište za žene obolele od raka dojke Jefimija organizovalo je 19. po redu uličnu akciju prodaje cveća pod nazivom “Cvet koji život znači”. Sav prihod od prodaje cveća ide u fond udruženja za finansiranje redovnih aktivnosti, koje se odnose na pomoć i podršku ženama obolelim od raka dojke.

“Prodajom cveća praktično pomažemo aktivnosti koje radimo u Jefimiji, a to su zdravstvene i psihološke radionice, psihoterapija, ali i samopomoć koju obavljaju žene lečene od raka dojke. One su dva puta sedmično, utorkom i sredom na raspolaganju svim ženama iz Užica ali i ostalih opština u okrugu kojima su potrebne informacije o samoj bolesti ili pravima koje mogu ostvariti”,rekla je potpredsednica Jefimije Maja Gulan.

foto.grad uzice

Rad savetovališta i akciju ulične prodaje cveća godinama unazad podržava i grad Užice, jer po rečima Slobodana Grbića člana Gradskog veća za socijalnu politiku ovo udruženje ima veliki značaj.

foto.grad uzice

“Svi pokazatelji govore da su oni svojim radom i angažovanjem uspeli da smanje broj smrtnih ishoda kod žena kojima je dijagnostikovan rak dojke. Ove žene maksimalno i nesebično daju sebe, a svi sugrađani učešćem u njihovim akcijama daju veliki doprinos unapređenju uslova za lečenje i podršku ženama koje su obolele, a ništa manje nije značajna ni prevencija”,rekao je Grbić.

O radu Jefimije najbolje svedoče više od dve decenije postojanja i stotine žena koje su prošle kroz savetovalište.

Grad Užice,ZOOMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.