Čupić: Protesti su čas za buduće lidere (VIDEO)

UŽICE – U Užicu je večeras održan treći protest „1 od 5 miliona“ na kome su se ispred Gradske kuće obratili profesor Čedomir Čupić, bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević i predstavnica malinara Zapadne Srbije Slađana Stanković.

Profesor Čupić je naveo da se za dva meseca protesta iskristala dobra odluka da Vučić podnese ostavku i da je protest čas za sve buduće partije i lidere da znaju da nikada neće moći da izvrše uzurpaciju.

„Nećemo im to dati vladavinom prava, dobrim zakonima, kontrolnim mehanizmima i kritikom koja mora stalno da bude prisutna“, kazao je Čupić.

Bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević  je naveo da je Vučić izneverio Ustav Srbije, iako se zakleo da će ga poštovati, što je dovelo do ozbiljnih poremećaja u funkcionisanju države.

„Aleksandar Vučić učestvuje u vršenju sve tri vlasti, najavjluje donošenje i ukidanje zakona iako je to posao predlagača, utvrđuje i sprovodi državnu politiku iako je to posao Vlade, saopštava ko jeste, a ko nije učinio kažnjiva dela iako je to posao pravosudnih organa. Pošto se ponaša ko suveren narušava odredbu člana 2 stav 2 Ustava u kojoj piše da nijeda državni organ niti pojedinac ne može suverenost prisvajati od građana“, rekao je Ivošević.

Proteste su podržali i malinari Zapadne Srbije, a njihova predstavnica Slađana Stanković navela je da već dve godine organizuju proteste i vode pregovore sa predstavnicima vlasti, ali da da do danas nema razumevanja za njihov problem.

„Kada se pročulo da će malinari da podrže proteste stigao je dopis iz kabineta predsednika. U dopisu je stajalo da Vučić nije nadležan za rešavanje naših problema, ali da su spremni za saradnju. Jesu, kad treba da se zaokuži broj na listiću. Isto tako je rekao u Uzićima da država nema ćup da pomogne malinare, pa ga pitam da li ima ćup za sendviče i autobuse koji kruže Srbijom“, rekla je Stankovićeva.

Protest je završen šetnjom kroz centar grada.

You may also like...