Čajetina najavljuje postupak pred Ustavnim sudom

ČAJETINA-Odbornici Skupštine opštine Čajetina doneli su odluku da ta lokalna samouprava ne učestvuje u postupku ranog javnog uvida povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor i u daljoj proceduri u izradi i donošenju tog planskog akta od strane nadležnog ministarstva.

Odluka je doneta zbog pokrenute procedure za ocenu ustavnosti i zakonitosti Uredbe o proglašenju Parka prirode Zlatibor i predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor.Čajetinci najavljuju pokretanje postupka pred Ustavnim sudom Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor

 Kako se Ustavni sud Republike Srbije nije izjasnio o iniciranim postupcima za ocenu ustavnosti i zakonitosti podnetim od strane nadležnih organa opštine Čajetina, Skupština opštine Čajetina, smatra da se svi dalji postupci u izradi ovog plana ne mogu sprovoditi do prethodnog izjašnjavanja Ustavnog suda po podnetim predlozima, saopšteno je iz Opštine Čajetina.

 Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je najavilo da će u periodu od 4. do 18. juna u Užicu, Novoj Varoši, Priboju i Čajetini, biti rani javni uvid povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor.

You may also like...