Predsednik opštine Priboj povukao ostavku

PRIBOJ– Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović (SNS) povukao je  ostavku datu 30. decembra prošle godine na tu funkciju.

 

Učinio je to, kako nam je rečeno u ovoj opštini, posle sastanaka sa predstavnicima bivših radnika FAP-a i stranaka u lokalnom parlamentu koji su tražili da on ostane na predsedničkom mestu da bi se nastavili razgovori o opstanku te pribojske fabrike i završili započeti lokalni projekti. Zbog ovakvog preokreta otkazana je sednica opštinske skupštine zakazana za 3. februar, na kojoj je bilo planirano razrešenje Rvovića.

Podsećamo da je krajem godine uz nejasne razloge – najčešće je pominjan taj što nisu bila ispunjena obećanja iz Vlade Srbije o isplati dela otpremnina bivšim radnicima FAP-a – Rvović odlučio da ode sa čelnog lokalnog mesta na kome je već devetu godinu. U obrazloženju ostavke tada je napisao da je zahvalan Vladi Srbije „koja je uložila ogromna sredstva i rad da Priboj dobije novu šansu, oslobađanjem FAP-a od preko 100.000.000 evra duga i dobijanjem slobodne zone dobili smo priliku da naš grad bude opet sredina dobra za život”. Sada se ponovo uključuje u započete razgovore o sudbini FAP-a, a kažu da je bilo i izvesnih pomaka u vezi sa isplatom dela otpremnina onima koji su radili u toj fabrici.

Politika

 

 

You may also like...