Čačak i Dragačevo u sastavu TO regije Zapadna Srbija (VIDEO)

ČAČAK – Turističkoj organizaciji regije Zapadna Srbija nedavno su pristupile Turističke organizacije Čačak i Dragačevo. Direktor TO regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen ocenio je da se pristupanjem ove dve organizacije dobio novi kvalitet u turističkoj ponudi najposećenije destinacije u Srbiji posle Beograda, a koja obuhvata 12 gradova i opština Zlatiborskog i dela Moravičkog okruga.

Rađen je naveo da je u strategiji razvoja turizma Srbije za period od 2016. do 2025. godine TO regija Zapadne Srbije navedena kao primer dobre prakse koju bi u udruživanju trebalo da slede i ostali regioni.

“Imamo dobru saradnju sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i odobren nam je projekat unapređenja turističke infrastrukture od 19 miliona dinara. U Ovčar banji ćemo izgraditi teretanu na otvorenom, a na području Dragačeva biće uređene biciklističke staze, a i u ostalim opštinama će se unaprediti turistička infrastruktura”,  rekao je Rađen.

Gordana Majstorović iz TO Čačka je navela da je ta organizacija i ranije imala dobru saradnju sa TO regije Zapadna Srbija, a trend umrežavanja doprineće promociji Čačka.

“Možemo očekivati povećanje interesovanja i posete i domaćih i stranih turista, mi ćemo se potruditi da zajedničkim nastupom na tržištu budemo još bolje pozicionirani i još atraktivnija destinacija za posetu“, rekla je Majstorović.

„Za nas je ovo značajno, jer Dragačevski sabor trubača kao najveća kulturna smotra u Srbiji zaslužuje ozbiljnu promotivnu kampanju kakvu možemo ostvarili kroz aktivnosti i saradnjom sa ostalim članicama regije Zapadne Srbije, ali i zbog projekata koje nismo u mogućnosti da realizujemo sami”, kazala je Marijana Luković iz TO Dragačevo.

Najposećenije destinacije u regiji Zapadne Srbije su Zlatibor, Tara, Zlatar, Golija, Mokra Gora i Užice, a u prethodnoj godini posetilo ju je 1,4 miliona turista, što je za sedam odsto više nego u 2017. godini.

You may also like...