Buduća saradnje Čajetine i Istočnog Starog Grada (VIDEO)

ČAJETINA – Saradnja opštine Čajetine i Istočnog Starog Grada će se odnositi na različite sfere društvenog života, od politike, ekonomije i turizma do kulture i sporta.

Opština Čajetina je zvanično uspostavila saradnju sa Opštinom Istočni Stari Grad iz Republike Srpske, potpisivanjem povelje.

„Sarađivaćemo na svim poljima, a najviše na ekonomskom što je najvažnije, ali i kroz turizam, kulturu i sport. Ima mnogo zajedničkih mogućnosti kroz koje ove dve opštine mogu da sarađuju i ovo je još jedna kruna u saradnji sa Republikom Srpskom. Mi smo bratska opština sa nekoliko tamošnjih lokalnih samouprava, a imamo odnose i sa Banja Lukom, Bijeljinom i Sarajevom. Kroz istoriju, ovdašnji narod je nekako više bio vezan za Sarajevo nego za Beograd“, rekao je predsednik Opštine Čajetina, Milan Stamatović dodajući da je ovo još jedan vid podrške opštini Istočni Stari Grad pred lokalne izbore.

Inicijativa za uspostavljanje saradnje pokrenula opštine Istočni Stari Grad, a prema rečima načelnika Boja Gašanovića, to je važno u svetlu aktuelnih političkih dešavanja u Bosni i Hercegovini.

„Za nas je jako bitno da imamo vezu sa Srbijom, da imamo neku garanciju opstanka na tom prostoru kao opštini koja je na entiteskoj liniji, naročito u vremenu kada su izražene duboke podlee u Bosni i Hercegovini. Svaka dobra reč i pomoć nam mnogo znači i zato nam je bitno što smo danas ovde i što imamo podršku Opštine Čajetina“, rekao je Gašanović.

Gašanović je pojasnio da opština Istočni Stari Grad, obuhvata Baščaršiju, i da je nastala 1992. godine iz sarajevske opštine Stari Grad, kao i da se entitetskom linijom u dužini od 40 kilometara graniči sa federalnim Sarajevom.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.