Besplatni pregledi za sve sportiste iz Užica (VIDEO)

UŽICE – Grad Užice jedini je grad u regionu koji je obezbedio besplatne sportske predglede za sve sportiste registrovane u Sportskom savezu Užice. Sportski lekar koji će raditi u ambulanti je doktor Dragan Radojević, a sredinom aprila ova ambulanta dobija novog doktora sportske medicine Aleksandra Todorovića.

„Od ove godine svi sportisti koji su registrovani u Sportskom savezu Užice imaće besplatan pregled. Veoma je bitno da sportisti na adekvatan način budu pregledani. Svakodnevno smo svedoci tragedija koje se događaju na terenima baš zbog nesavesnog pregledanja sportista. Nadam se da ćemo u budućnosti ovu ambulantu opremati i postati jedna od najboljih ambulanti sportske medicine u Srbiji. Nadam se da ćemo moći da pariramo Zavodu za sport u Košutnjaku i da ćemo ovde obavljamo sve neophodne preglede“, rekao je predsednik Sportskog zaveza Užice Dragiša Kuzmanović.

Kuzmanović je takođe dodao da je oprema za pregledanje sportista sa kojom trenutno raspolaže ambulanta za pregled sportita stara je od 20 do 30 godina. A, kako bi se prikupila sredstva za kupovinu nove opreme postajaće cenovnik usluga za sve sportiste iz regiona koji će ovde dolaziti na preglede.

„Grad Užice za 2021. godinu za sport opredelio 53 miliona dinara, od kojih je 500 000 opredeljeno za zdravstveni pregled sportista. U Domu za majku i dete grad je dobio prostoriju u kojoj će se pregledati sportisti. Trenutno u Užicu ima oko 2000 registrovanih sportista“, rekao je gradski većnik Ratko Trmčić.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.