Besplatna maturantska žurka u GKC-u (VIDEO)

UŽICE-Gradsko rukovodstvo donelo je odluku da upotpunosti finansira maturantsku žurku koja će se 28.maja održati u Gradskom kulturnom centru.Odluka je doneta nakon zahteva  opštinskog  Saveta  roditelja da  grad Užice  preuzme deo troškova oko organizovanja maturantske žurke ,za koju su organizatori Unija studenata tražili  800 dinara po maturantu.

Umesto Unije studenata žurku će organizovati u ime grada Kancelarija za mlade.

Po rečima članice Gradskog veća Marije Trmčić Bogojević grad je odlučio da finansira ozvučenje,di-džeja i profesionalno obezbeđenje,a ti troškovi od 35 do 40 hiljada dinara biće plaćeni  iz gradskog budžeta.

 

 „Prethodnih godina su učenici sami organizovali maturantske žurke, ali je ove godine Unija studenata izašla sa ponudom od GKC-a za troškove u iznosu od 60.000, odnosno da cena bude 800 dinara po učeniku, a grad Užice nije ulazio u to kako su oni došli do te računice , naglasila je  Bogojevićeva.

 

Savet roditelja smatrao je  da je ova ponuda finansijski jako nepovoljna  i podsetio da je cena prošlih godina bila od 300 do 500 dinara .

Bogojević je najavila da će grad i narednih godina preuzeti organizaciju maturantske žurke,koja će za maturante biti besplatna.

 

You may also like...