Muzičko buđenje Kosjerića

KOSJERIĆ – Od 13. jula pa do 24. avgusta kroz osam tematskih vikenda leto u Kosjeriću koje nosi prefiks „muzičko“ staviće ovu, do sada gotovo nevidiljivu varoš, kada su u pitanju programi za mlade, na listu jednog od koncertnih centara u regionu. Za ovakav preokret „krivi“ su udruženje građana „K-Town group“ i „Cafe Breza“ koji će biti i centar predstojećih dešavanja.

„Muzičko leto“ u Kosjeriću otvoriće bend Iskaz koncertom 13. jula, a samo nedelju dana kasnije 20. jul nastupaju bendovi Popečitelji i Strašni Zmaj, pa potom 27. jula, na koncertnoj bini u ulici Brezin sokak, predstaviće se i sastavi Špajiz i Fade out.

Prvi vikend avgusta posvećen uspomeni na kosjerićkog književnog velikana novog doba koga sugrađani nisu prepustili zaboravu Petra Lazića. Mini festival, pored niza izložbi i književnih večeri sadrži i muzičke nastupe izvođača Voodoo Popeye, Rawhide i Texas flood. Ovogodišnju novinu ovog malog festivala predstavlja i Titan demo fest na kome će nastupiti čak deset  mladih bendova iz čitave Srbije.

 Bend Melmac Riders održaće koncert 10. avgusta,  dok će prvi dan sledećeg   vikenda, 16. avgust  biti u znaku završnog programa 15. međunarodnog ART kampa Kosjerić  uz muzički dodatak koji će prirediti bendovi ZauvarAuf Wiedersehen. Već sutradan, 17. avgusta iz Kosjerića se organizovano kreće za Divčibare na MMF Fest koji se uz bogat program u jedinstvenom okruženju koje u spoju garantuje atmosferu za pamćenje, pozicionirao kao eksluzivitet festivalskih događanja u Srbiji.

Koncertna sezonu 24. avgusta završava se nastupom benda Osmi dan.

Iz udruženja građana “K-Town group” kažu da je cilj „Muzičkog leta 2019“  afirmacija rok muzike, ali i ostalih kulturnih sadržaja, što čini suštinu tolerancije kao osnova zajedničkog suživota unutar i među generacijama.

Pasaž

You may also like...