Azerbejdžanci zainteresovani za gradnju tunela Kadinjača?

BAJINA BAŠTA-Delegacija azerbejdžanske firme AzVirt posetila je ove sedmice Bajinu Baštu i  razgovorala sa predsednikom opštine Radomirom Filipovićem o izgradnji tunela Kadinjača, prenosi drina.info.

Cilj posete generalnog direktora ogranka AzVirta u Beogradu, Murata Turkoglua, je bio da se upozna sa opštinom Bajina Bašta i sa novim projektima koji se planiraju a pre svega sa projektom tunela ispod Kadinjače sa  koji je od krucijalnog značaja transport u ovom delu Srbije.
Predsednik opštine Bajina Bašta je podsetio da je prilikom posete predsednika Srbije Azerbejdžanu dogovoreno da će firme iz ove zemlje nastaviti sa izgradnjom infrastrukture u Srbiji.
“ U tom cilju smo pozvali kompaniju AzVirt, da se upoznaju da je opštine Bajina Bašta jedna od retkih koja je u ovom trenutku daleko odmakla sa projektnom dokumentacijom „, kaže Radomir Filipović, i dodaje, da se na ovaj način otvara kompletno Podrinje za centralnu Srbije a dalje putem novog mosta, i ka Bosni i Hercegovini.
Prema njegovim rečima, tunel je glavna razvojna šansa ovog regiona a zajedno sa planiranom izgradnjom autoputa ka Sarajevu to je jedna sasvim nova perspektiva za razvoj Podrinja kako u turizmu tako i u privredu.
Generalni direktor AzVirta za Srbiju, Murat Turkoglu, izjavio je da je veoma prijatno iznenađen ovim regionom koji mu ranije nije bio previše poznat.
„Planirana investicija bi otvorila ovu regiju i omogućila brojnim turistima iz Srbije i inostranstva da se upoznaju sa ovim sakrivenim lepotama a ljudima u ovom kraju da osete benefite od turizma i poljoprivrede „, izjavio je Murat Turkoglu.
Drina.info

You may also like...