Aleksandar Vučić otvorio sportsku halu u Krčagovu (VIDEO)

UŽICE-Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio sportsku halu u naselju Krčagovo ,koja se sa prekidima gradila  10 godina i u čiju izgradnju je uloženo 1,25 miliona evra.

„U izgradnji hale nije bio problem nedostatak novca već naša dezorganizacija,čak smo i upotrebnu dozvolu za halu čekalii četri meseca „,rekao je Vučić prilikom otvaranja hale.

Sportska hala  u Krčagovu,  je  površine 1.555 kvadratnih metara,  200 mesta za gledaoce, a u njoj će moći da se održavaju košarkaške, rukometne, odbojkaške, kao i utakmice za mali fudbal, ali će biti nabavljena i potrebna sportska oprema kako bi u njoj vežbali užički paraolimpijci i druge osobe sa invaliditetom za koje je urađen pristup.

Obraćajući se mladim sportašima Užica predsednik Vučić je poručio da je važno da se bave sportom i da nauče da pobeđuju ,kako u sportu,tako i u životu.

„Važno je da naučite da pobeđujete,ali i da gubite i da iz svakog poraza izvučete pouku kako da pobeđujete „,poručio je Vučić mladim sportistima Užica.

Kamen temeljac za ovu halu postavljen je 2010. godine . Naredne godine izvođač je prekinuo radove, usledilo je ispitivanje konstrukcije hale, a 2013. je realizovan projekat sanacije tek započete građevine. Radovi su nastavljeni 2015. godine, ali su  još jednom zaustavljeni.

Posle duže pauze, radovi na završetku sportske hale počeli su u u septembru 2019. godine, 602.000 evra dobijenih iz evropskih fondova investiralo je Ministarstvo za omladine i sporta, a grad je u ovu završnu fazu posla uložio oko 220.000 evra. Izgradnja je koštala ukupno oko 1.25 miliona evra.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.