Postavljen kamen temeljac za Fabriku streljačke municije (video)

UZIĆI- Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić postavio je kamen temeljac za izgradnju Fabrike streljačke municije u Uzićima kod Požege.


Oko 90 miliona evra za izgradnju fabrike uložiće Jugoimport SDPR sopstvenih sredstava.U fabrici će se praviti municija malog kalibra 5,56 mm,7,62 mm i 9 mm već od jula naredne godine,kada treba da budu završene prve dve faze izgradnje.Municija velikog kalibra 12,7 mm u Uzićima počeće da se proizvodi od 2018.godine.
uzici
Premijer Vučić je rekao da je Srbija pokušavala da ostvari saradnju sa BIH i fabrikom u Konjicu za proizvodnju metka kalibra 12,7 mm ,ali je na kraju doneta odluka da sami izgradimo fabriku.

“Fabrika u Uzićima biće duplo većeg kapaciteta nego ona u Konjicu i da imamo tri fabrike ne bi mogli da proizvedemo dovoljne količine municije kolika je potražnja”,rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da osam fabrika namenske industrije u ovom trenutku ima izvozne ugovore za ovu godinu u vrednosti od 530 miliona dolara. i najavio još veća ulaganja u namensku proizvodnju.

“Do sada smo izdvajali 2 milijarde dolara ,a ubuduće ćemo izdvajati 12 milijardi dolara za inovacije i izgradnju fabrika namenske industrije.Na taj način želimo da povećamo borbenu gotovost Vojske Srbije,ali ne da bi nekoga napadali  već da sačuvamo Srbiju”,poručio je Vučić.

U Fabrici streljačke municije u Uzićima biće zaposleno 350 ljudi do jula 2017.godine po završetku preve dve faze izgradnje i još 100 radnika po završetku fabrike 2020 .godine.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.