Uspavanka donela remi (VIDEO)

IVANJICA – U slaboj, nezanimljivoj utakmici Javor Matis i Radnički 1923 su podelili bodove i svojoj igrom nisu oduševili prisutne gledaoce.

U poslednjoj utakmici u ovoj sezoni u Prvoj ligi Srbije Javor Matis i Radnički 1923 podelili su bodove odigravši nerešeno 1:1. Dejan Nikolić trener Radničkog 1923 promešao je karte u odnosu na utakmicu protiv Zlatibora pa je njegov tim igrao u sastavu: Vasić (ž), Grbović, Zdravković, Ostojić, Popović, Aleksijević, Kovačević, Žerađanin (ž) (Arsenijević 84’), Todorović (Dimitrić 66’) Vujasin i Đorđević (Maksimović 62’).  Javor Matis je u utakmicu  protiv Radničkog ušao sa startnom postavom: Lazović, Đerić, Anđelković, Kolaković, Amanović (Josović 8’), Piščević (Cvetković 66’), Cuckić, Maričić, Krnić, Petković i Marković (Bačanin 53’). Utakmicu je sudio Nemanja Gajdobranski a pomagali su  mu Atila Harmat i Ivan Mikalački. Četvrti sudija je bio Đorđe Maksimović. Utakmica nije još čestito ni počela a Tufegdžić je mora da izvrši privrememnu izmenu. Amanović je ostao na travi, ni nakon lekarske intervencije nije mogao da nastavi meč pa je od 8.minuta umesto njega na terenu bio Josović. Kako je pre ove utakmice sve bilo jasno oko plasmana ove dve ekipe, 250 gledalaca je gledalo klasičnu uspavanku bez ijednog velikog uzbuđenja. A onda je Kolaković previše komplikovao i na kraju izgubio loptu na 30 metara od svog gola, kao da su time bili iznenađeni i gosti, naročito Todorović koji na kraju pronalazi Đorđevića a ovaj šutira pored gola. U 30. je posle kornera Maričića glavom probao Anđelković a odmah nakon toga dobra prilika za Radnički. Ovoga puta su uloge bile zamenjene, Đorđević je idealno proigrao Todorovića koji ne stiže na vreme, pa lopta završava u rukama Lazovića. Prvih 45 minuta je završeno tako što je na semaforu pisalo 0:0, ali moglo je lagano da stoji i ništa ništa.

Nije bilo izmena ni na jednoj ni na drugoj strani, a letargiju je razbilo vođstvo Kragujevčana. Izveden je korner sa leve strane u 53. minutu, zaspala je kompletna odbrana Javor Matisa što je iskoristio Zdravković i zatresao mrežu Lazovića. Možda je mogao domaćin do izjednačenja u 73. minutu kada je Kolaković započeo akciju, Josović odlično centrirao a Bačanin umesto glavom krenuo nogom, pa je prilika otišla u nepovrat. Radnički je kontrolisao loptu i igru, a Javor Matis se sve vreme tražio. Nije izgledalo da domaćin može do izjednačenja, a onda je u 90.minutu izveden peti udarac iz ugla. Stvorila se velika gužva, lopta na kraju pada na nogu Petkoviću kojem nije bilo teško da sa dva metra prebaci gol liniju izjdenači na 1:1. U nadoknadi vremena Javor Matis je napravio više prilika nego za svih 90 minuta. Oba puta je Bačanin mogao da bude strelac ali nijednom nije bio precizan, pa je na kraju ostalo 1:1.

Javor Matis je ispunio svoju misiju. Vratio se u Superligu i od sledeće sezone će u Ivanjici gostovati najbolji klubovi iz Srbije. Za igrače sledi pauza od mesec dana  dok će uprava morati naporno da radi kako bi igrački kadar bio spreman za početak priprema koje se mogu očekivati početkom juna.

You may also like...